Yritys

RUMMAKKO OY

Kaikki alkoi Taulumäeltä, Jyväskylän keskustan kupeesta.
Veljekset Erkki, Reino, Veikko ja Eino vastasivat sotien jälkeen ilmenneeseen puunjalostusterien kysynnän kasvuun vuonna 1957. Suuri määrä osaamista ja motivaatiota terävöityi nimeksi veljesten mukaan, ER-VE. Puuntyöstöterät, -työkalut ja huoltopalvelut kulkivat ympäri Suomea puusepänliikkeisiin ja suuriin tehtaisiin. Pian tarvittiin pyörösahanteriä ja niiden huoltopalveluita. Oli aika kasvaa.

Uudet tilat rakennettiin Savelaan, kaupungin toiselle puolelle, tuotannon lisäännyttyä. Elettiin 1960-luvun puoliväliä ja muutokset johtivat ensimmäisiin vientitoimenpiteisiin sekä Ruotsiin, että Neuvostoliittoon. Jälkimmäisen tilausmäärät laittoivat tuotannon koetukselle, mutta kaikesta selvittiin.

Muutoksia tapahtui seuraavaksi omistajuuden suhteen, kun veljekset myivät Rummakon Nokia-konsernille vuonna 1980. Kului kuusi vuotta ja toimiva johto osti Rummakon Nokialta laajentaen valmistusta muun muassa paperi- ja selluteollisuuden työkaluihin sekä laitesuunnitteluun, laajentaen tilojaan Palokkaan.

Omistajuus vaihtui myöhemmin eläköitymisen myötä vielä kertaalleen, mutta motivaatio ja osaaminen jäi. Tuo vankka osaaminen laajeni lopulta vielä koneistuspalveluihin ja biotekniikan työkaluihin.

Nyt Rummakko on perillä uusissa nykyaikaisissa toimitiloissa. Nykyisin yrityksessä työskentelee 24 alan ammattilaista vastaten sekä kansallisiin että kansainvälisiin tarpeisiin Jyväskylän Palokankaalla – saman katon alla.

Katso video muutosta uusiin tiloihin. Tilat toteutti Keski-Suomen Yrityskiinteistöt Oy.

OTA YHTEYTTÄ